Sa incepem cu cea mai importanta afirmatie pe care trebuie sa o citesti si foarte putini experti in domeniu ti-o vor spune:  nu exista o formula magica a succesului. Dar daca te intereseaza libertatea si provocarile care vin la pachet cu o cariera in freelancing, trebuie sa stii ca exista scurtaturi dar si capcane, drumul este unul sinous si dificil fara un ghid. A nu se citi imposibil, pentru ca nu este de loc asa Рnoi am reusit sa trecem de la freelancing la consultanta, agentie de social media si afaceri in ecommerce in doar cativa ani, tu poti sa o faci mai repede!

Astazi scriem pentru a-ti imparatasii sfaturile care ne-au lipsit noua la inceput de drum, iar tu trebuie sa vi cu determinare, entuziasm si perseverenta. Este nevoie de munca, dar satisfactia este garantat pe masura. Deci, daca ti-am captat interesul, citeste pana la capat si afla cum si TU poti face primul pas catre libertate.

 

1. Freelancing-ul inseamna schimbarea stilului de viata

Nu iti voi spune ca este usor, pentru ca nu va fi. Pornesti dintr-un punct in care ai deja responsabilitati si probleme care iti incarca programul zilnic. Nu poti face aceasta schimbare brusc, renuntand la sursa de venit actual si nici nu o recomandam.

Trecerea se va face treptat, pe masura ce tu capeti incredere in acest ghid si in propriile puteri. Pentru inceput este important sa aloci zilnic, 5 zile pe saptamana, cel putin 25-30 de minute acestei schimbari.

2 Cum iti creezi portofoliu fara clienti

Din pacate nu este indeajuns sa iti doresti si sa lucrezi din greu pentru scopul propus. Fara cunostintele celor care s-au lovit deja de piedicile comune in acest domeniu, poti intalni situatii care te descurajeaza sa continui. Problema portofoliului este una dintre acestea.
Daca ai incercat pana acum sa iti gasesti de lucru online, probabil deja te-ai intalnit cu acest cerc vicios. Orice client iti cere un portofoliu, dar fara clienti care sa iti accepte serviciile nu iti poti crea unul.
Solutia este in mainile tale si se numeste MOCK PORTFOLIO, in esenta – iti creezi clienti imaginari si lucrezi pentru ‘ei’ in timpul liber.

3 Retelele sociale – cartea ta de vizita a unui FREELANCER

E foarte usor sa ajungi la concluzia ca nu ai nevoie de retele sociale in momentul in care nici macar nu ai inceput sa iti creezi o cariera online. Problema cu acesta mentalitate devine evidenta doar atunci cand incepi sa realizezi cat de mult dureaza ca o retea sociala sa creasca natural.
Peste 1 sau 2 ani cand te vei ocupa full time de ceea ce incepi azi, vei observa ca o parte din clienti vin din retelele sociale. Cu cat te ocupi mai devreme de aceste potentiale surse de proiecte noi, cu atat mai bine.

4 Cum incepi sa faci bani? Platformele de freelancing

Cel mai simplu mod de a incepe sa castigi online sunt platformele dedicate precum Upwork sau Freelancer. Avantajul pe care acest tip de platforma il prezinta este esential pentru un freelancer la inceput de drum, elimina nevoia de a cauta clientii. Pe aceste platforme clientii exista deja, trebuie doar sa ii convingi ca merita sa apeleze la serviciile tale.

Modul de lucru pe acest tip de platforme difera de strategia pe care o vei folosi odata ce esti gata sa lucrezi 100% pe cont propriu. Despre cresterea portofoliului, review-uri, reevaluari ale tarifelor si alte informatii specifice platformelor de work online poti citi in ghidul freelancerului.

5 De la freelancer la afacerea proprie

Poti alege sa ramai la stadiul de freelancer insa vei observa rapid ca atingi un plafon de care este foarte greu sa treci. Procentul din castiguri preluat de platformele cu care lucrezi si dificultatea pastrarii unui scor de review impecabil sunt doar cateva dintre problemele care te vor impinge catre necesitate de a trece la urmatorul pas.

In acest punct al provocarii vor devenii utile retelele sociale si blogul de care te-ai ocupat pana acum fara vreun beneficiu financiar.

Obtinerea unui venit constant din munca online nu este sfarsitul drumului sau al provocarilor. Dimpotriva, acesta este punctul in care iti realizezi cu adevarat potentialul si continui sa iti schimbi viata in moduri la care poate nici nu indrazneai sa le visezi cand ai aflat prima data despre Freelancing.

Vrei sa stii mai multe despre ce inseamna o cariera in freelancing?

Ghidul Freelancer – Drumul spre independenta finaciara te duce de la primul la ultimul pas in baza experientei noastre de peste 7 ani in domeniul online.

Beneficiezi de o oferta speciala la doar 9.99 RON pentru GHID + AUDIOBOOK

Share This