In webdesign, ca si in lumea modei, tendintele sunt sezoniere. Daca acum 3 ani erai la curent cu toate trendurile de web design poti avea supriza ca nimic din toate acestea nu se mai aplica astazi. Minimalismul alb negru incepe usor sa faca loc jocului de culoare, gradientul, un element al unei ere aparent apuse se intoarce ‘reinventat’. Cu cate dintre aceste 10 tendinte de web design 2017 esti la curent, si cate le-ai dori implementate in site-ul tau?

Spatiul web evolueaza cu o viteza care ne forteaza sa ne reactualizam in permanenta cunostintele, opiniile si chiar gusturile. Platformele simplificate care permit designerilor sa devina ‘programatori’ si programatorilor sa devina ‘designeri’ transforma organic modul in care percepem si folosim site-urile web. Intre UX si UI s-a incetat sa se mai dea o lupta si incepe, intr-un final sa apara sinergia de care era nevoie.

Tendinte de web design 2017 care te pot inspira

 

 

1 Culoarea anului

S-ar putea argumenta ca nu a existat un moment in care culoarea sa nu fie importanta in design si am fi de acord. Dar sa nu uitam ca in ultimii doi ani trendul minimalismului a tins sa transforme culoarea din element principal in forma de accent. In 2017, culorile nu doar revin la putere, ci sunt folosite mai indraznet ca oricand imbinand totusi principiile minimalismului: culori solide, imbracand sectiuni intregi. Culoarea anului conform Pantone este Greenery #88B04B.

 

asimetrie tendinte de web design 2017

2 Asimetrie

Aceasta tendinta este una cu care designerii cu experienta se vor obisnui, probabil foarte greu. Dupa ani de zile de atentie obsesiva la detalii pentru simetrie si echilibrul perfect, cei de la Awwwards anunta ca in materie de tendinte de web design 2017, asimetria este noua simetrie. Nu stim ce parare sa avem despre asta, este fie o opera de geniu, sau un haos total iar totul depinde foarte mult de designer si viziunea clientului.
Sfatul nostru este sa nu incerci un design asimetric decat daca si clientul si echipa de design sunt gata sa se aventureze in atipic si sa testeze limitele de confort ale utilizatorului.
Asimetria este unul din punctele in care designul web incepe sa se confunde cu arta.Trebuie totusi pusa intrebarea: ce inseamna asta pentru UX si UI?

retro tendinte de web design 2017

3 Modernizarea Retro

Tendintele retro au inceput sa se observe putin inca din 2016, mai ales in lumea modei. Cum se traduce aceasta tendinta in web design? Pixel art, tipografie specifica, imagini inspirate de moda anilor 80 si 90. Atentie insa, in materie de tendinte webdesign 2017 cuvantul “modernizare” este cuvantul cheie. Moda retro revine, insa reinterpretata cu elemente moderne de design.
Pentru o idee mai clara si ceva inspiratie, poti petrece cateva minute vizitand galeria Awwwards, sectiunea retro.

 

 

4 Cinemagraful, noul gif

Gif-urile nu mai sunt de mult ceva nou, dar au demonstrat inca de la primele utilizari in web design si mai ales creare de continut ca au un potential imens. Buzzfeed sunt un exemplu de content creation pe baza de Gif-uri care a avut un succes imens. 2017 vine cu un nou tip de gif-uri – aceeasi poveste dar la o calitate net superioara. Se numesc cinemagraf-uri si sunt imagine cu elemente mobile de mare impact.
Cateva exemple de cinemagraf-uri gasesti aici dar atentie, dimensiunile sunt de obicei destul de mari si pot depasi cu usurinta 3 mb.

 

 

tipografie tendinte de web design 2017

5 Contrastul in tipografie

Tipografia contrastanta nu este ceva nou si cu siguranta nimic specific 2017 dar succesul combinatiilor inspirate de fonturi inseamna ca apar perechi tot mai indraznete.
In prezent, observam o trecere de la fonturile simple precum Lato, Open Sans sau Helvetica in combinatie cu fonturi ceva mai decorative pentru headere, la contraste puternice precum Serif cu Non-Serif. Capata popularitate fonturile geometrice sans serif precum Futura, Proxima Nova sau Montserrat.
Contrastul se creeaza nu doar prin combinatia de fonturi ci si prin diferente exagerate de dimensiune intre headere sau header si paragraf.

La o cautare rapida, am gasit 5 combinatii de fonturi reprezentative pentru 2017.

 

Inchei prin a clarifica o opinie personala, a noastra, echipa Creativ. Nu credem in trend-uri. Cel putin, nu in sensul in care acestea devin reguli rigide. Experienta ne-a invatat ca nu putem aplica un set de cateva trenduri la moda oricarui proiect la care lucram, nu toate proiectele incap in aceeasi matrita.
In acelasi timp, in domenii precum design web sau design grafic nu ai voie sa ramai in urma. Daca decizi sa nu te conformezi acestor tendinte de web design 2017 pentru ca ai siguranta ca nu se potriveste proiectului la care lucrezi, este important ca acesta sa fie o decizie constineta, informata. Cel mai important, ca designeri, incercam sa iesim din mentaliatatea de trend followers si sa intram in cea de trend setteri.

Ti s-a parut interesant? Citeste si:

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

Share This